Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

live bet, μύθοι και πραγματικότητα για τα κόρνερ

Η στοιχηματική εταιρία Betsson επένδυσε 160,000 λίρες στην Σουηδική Rush Sports, εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών η οποία πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε την πρώτη στοιχηματική της εφαρμογή.Η εφαρμογή Rush Football επιτρέπει στους παίκτες αλλά  και πελάτες της Betsson να συγχρονίζουν τους λογαριασμούς τους με την εφαρμογή και με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν τα στοιχήματά τους, αλλά και να παρακολουθούν στατιστικά ποδοσφαιρικών αγώνων, όπως γκολ, σουτ, κάρτες, κόρνερ, μέσω ενημερώσεων που γίνονται κάθε λεπτό.Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα κόρνερ.
Ο αριθμός των κόρνερ σε κάθε ματς εξαρτάται κατά κύριο λόγο από ΔΥΟ παράγοντες. Το πρωτάθλημα στο οποίο ποντάρουμε και η διαφορά στη δυναμικότητα των δύο ομάδων.



Το άρθρο αναφέρεται για το αγγλικό πρωτάθλημα. Κατά μέσο όρο στην Πρέμιερ και τις τρεις μικρότερες κατηγορίες έχουμε περίπου 11,3 κόρνερ ανά ματς. Στην Ισπανία ο μέσος όρος είναι επίσης 10,8,  10,5 στη Serie A και 9,9 σε Μπουντεσλίγκα, Γαλλία και Τσάμπιονς Λιγκ.
Το κόρνερ είναι αποτέλεσμα της επίθεσης μιας ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι στα ματς που περιμένουμε να μούνε πολλά γκολ θα έχουμε και περισσότερα κόρνερ, ενώ πολύ σημαντική είναι η δυναμική των δύο ομάδων, καθώς όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά τους τόσα περισσότερα γκολ και κόρνερ έχουμε σε κάθε ματς!
Για παράδειγμα στην Πρέμιερ τα τελευταία χρόνια έχουμε περίπου 11,3 κόρνερ κατά μέσο όρο μεταξύ περίπου ισοδύναμων ομάδων και 13,2 μεταξύ ομάδων διαφορετικής δυναμικής.
Τα κόρνερ δεν είναι αυτοσκοπός του παιχνιδιού όπως είναι το σκοράρισμα.
Ετσι ενώ τα πάντα γυρω απο το παιχνίδι για 90' λεπτά περιστρέφονται στην προσπάθεια της μιας ομάδας (ή και των δυο,αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο ) να βάλει γκόλ είτε για να ανοίξει το σκόρ,είτε να ισοφαρίσει,είτε να μειώσει την διαφορά του σκορ και να ξαναμπεί στο παιχνίδι,είτε να διευρύνει την διαφορά του σκορ κτλ,στα κόρνερ κατι τέτοιο δεν ισχύει.
Τα κόρνερ σε ένα παιχνίδι είναι κυρίως αποτέλεσμα του στυλ παιχνιδιού των ομάδων (στην Premier League συγκεκριμένα βλέπουμε σχετικά παραπάνω κόρνερ σε σχέση με την Ελλάδα).
Συνεπώς για τους φίλους τοων Livebet προτείνουμε για κόρνερ ΜΟΝΟ αγγλικό πρωτάθλημα.Σε επόμενο κείμενό μας θα σας δείξουμε με στατιστικά τις διαφορές του αγγλικού τρόπου παιχνιδιού σε σχέση με άλλα πρωταθλήματα.





Δεν υπάρχουν σχόλια: