Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

γιατί χάνουμε στο ονλάιν στοίχημα

η μεγάλη άνοδος του ονλάιν στοιχήματος έχει κάνει τις εταιρείες στοιχημάτων να αυξήσουν τους τζίρους τους και συνεπώς και τα κέρδη τους και εμάς τους παίκτες να χάνουμε τα λεφτά μας.Γιατί όμως συμβαίνει αυτό?
  1. Παίζουμε χρήματα που χρειαζόμαστε. Χρήματα που προορίζονταν  για την κάλυψη πρώτων αναγκών και για την καθημερινότητά μας δεν πρέπει να ρισκάρονται σε ένα χόμπυ(?) όπως είναι το στοίχημα. Βάζοντας στην άκρη ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων κάθε μήνα, δε θα έχουμε την ψυχολογική πίεση ότι διακινδυνεύουμε τον οικογενειακό προϋπολογισμό με αποτέλεσμα να μην είμαστε ήρεμοι και να μην βλέπουμε με καθαρό μυαλό.
  2. Ακολουθούμε τα προγνωστικά ''γκουρού'' τυφλά. Η καθημερινή μελέτη σάιτ και μπλογκ  με τα τελευταία προγνωστικά αγώνων είναι αναγκαία, αλλά μέχρι ένα βαθμό. Είναι στη δικιά μας κρίση η απόφαση  εάν μας έπεισαν τα επιχειρήματα του γκουρού, πριν στοιχηματίσουμε σύμφωνα με την πρόβλεψή του.Πρέπει να ξέρουμε ότι κανείς δεν ξέρει το τελικό αποτέλεσμα,όσο και αν τον εμπιστευόμαστε.
  3. Στοιχηματίζουμε χωρίς λόγο. Πόσες φορές ξεκινάμε να ασχοληθούμε με το  στοίχημα,μη έχοντας άλλη ασχολία, μόνο και μόνο για να διαπιστώσουμε ότι διεξάγονται μόνο λίγοι αγώνες σε ένα πρωτάθλημα για το οποίο δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα. Πόσες φορές δεν ασχοληθήκαμε με πρωταθλήματα όπως της Σιγκαπούρης,της Αρμενίας,του Ουζμπεκιστάν... 
  4. Επηρεαζόμαστε από προηγούμενα αποτελέσματα. Ένα πρόσφατο σερί χαμένων στοιχημάτων αναμφισβήτητα θα κλονίσει την αυτοπεποίθησή μας και θα μας αναγκάσει να στοιχηματίσουμε πιο φοβισμένα και μαζεμένα. Αντίθετα, μια πολύ καλή επίδοση θα επηρεάσει το στοίχημά μας, παίζοντας πιο επικίνδυνα και χαλαρά.Προσοχή τότε μόνο στο ποσό του πονταρίσματος μας.
  5. Στοιχηματίζουμε χωρίς σύγκριση αποδόσεων μεταξύ των εταιρειών. Ένα στοίχημα σε απόδοση 2.10 ίσως είναι ευκαιρία, το ίδιο στοίχημα σε απόδοση 1.60 είναι χαμένα χρήματα άσχετα αν βγει. Το στοίχημα σε μία μονάχα εταιρία στοιχημάτων επειδή είναι η αγαπημένη μας δεν αποτελεί δικαιολογία.Καταλαβαίνω όμως και ότι είναι δύσκολο να έχεις χρήματα σε παραπάνω από μια εταιρεία στοιχημάτων,αλλά πολλές φορές είναι απαραίτητο για να μην μας πιάνου κότσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: